Marlen řezy
MARLEN ŘEZY
Ingredience:
1 celá Hera ( máslo)
3 vejce
300g cukru krupice
3 lžíce medu
1 lžička sody
400g hladké mouky
Na krém:
1 plechovka kondenzovaného slazeného mléka (SALKO) uvařené
300g másla
1 puding
Postup:
Heru rozpustíme, přidáme vejce, cukr, med a mouku.Rozetřeme na dva plechy s
pečícím papírem.Upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Náplň:
Uzavřené Salko vaříme zcela ponořené dvě hodiny ve vodě v hrnci na mírné ohni.Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne. Potom utřeme s máslem a s hustě
uvařeným
pudingem.(míň mléka, asi 300 ml na 1 sáček pudingu)
Upečené korpusy rozdělíme každý na 2 - 3 díly, plníme náplní.Na vrchním dílu
musí byt také náplň.Tu pak posypeme mletými ořechy nebo použijeme nadrobené
odřezané kraje.
Dobrou chuť. Tento skvostný moučník, dle vlastních zkušeností, chutná nejlépe 4-5 den po odležení v chladnu. Vydržte, stojí to za to.
Komentáře
Přehled komentářů
Vyzkoušela jsem a fakt je výborný.Dělám jen rozdíl v tom,že neskládám do takové výšky,ale jen na polovinu a je ho tedy víc ks.A na smlsnutí ten ks je tak akorát...můžu jen doporučit.
hodnocení
(marky, 6. 1. 2010 10:32)